NY SOLFAKTOR FRA ELIXIR

Ny solfaktor med reparerende enzymer

 

 

Ny solfaktor med reparerende enzymer

Det er utfordrende å lage kremer med god og myk konsistens som som beskytter både mot UVA- og UVB-stråler. Solfiltre kan oppleves som seige og mindre smidig i konsistensen, som gjør at mange unngår å bruke kremene daglig. Dette vil Elixir Cosmeceuticals gjøre noe med.

Deres mål er å stadig oppdatere oss på det beste og det nyeste. Derfor utvikler de løpende bedre formuleringer med ny teknologi som gir god beskyttelse, og som er miljøvennlige.

Elixir Cosmeceuticals er veldig opptatt av at alle bør bruke en solbeskyttelse for å ivareta og forebygge skader som oppstår gjennom daglig påvirkning av UV-stråler. For at de skal lykkes i å få alle til å bruke solbeskyttelse må de lage et produkt som vil imøtekomme de ulike behovene.

Det er svært utfordrende å lage gode kremer med solfilter som alle kan bruke. De har tatt til oss all tilbakemelding fra kunder med deres erfaringer om solkremer. For noen er de for fete, på andre ruller de og på noen legger de seg som en fet hinne på huden.

Det perfekte solprodukt

Elixir har ut i fra deres kunders og sine egne erfaringer kommet frem til hvilke kvaliteter som er de viktigste for det perfekte solproduktet:

 • Gi god beskyttelse
 • Den skal ha en lett og fin konsistens
 • Ikke tette til porene og være for fet
 • Gi nok fukt!

De har nå utviklet en ny krem som de mener innfrir alle av disse punktene og de håper at dette vil bli produktet som gjør at alle bruker daglig solbeskyttelse gjennom hele året.

 

 

Ultradefense Pro SPF 30
Ultradefense Pro SPF 30 er en reparerende dagkrem som kan reversere gamle og nye solskader.Kremen beskytter mot UVA-, UVB- og HEV-stråler.

Den nye teknologien med reparerende enzymer, antioksidanter og stabile filtre beskytter mot DNA-skader og opprettholder en sunnere hud.

Solkremens moderne sammensetning beskytter i større grad enn tidligere mot UVA-skader og er mer stabile. De gir mindre allergiske reaksjoner og er mer miljøvennlige.

Ultrasome TM: Patentert enzym 5-Endonuclease virker reparerende og finnes i cellene våre og aktiviseres når UV-stråler treffer huden. Med alder forringes disse reparerende enzymene. Ved at denne kremen inneholder dette enzymet evner den å hjelpe huden og reparere gamle og nye DNA-skader.

Videre inneholder den også flere antioksidanter som beskytter mot frie radikaler og reduserer oksidasjon som fremmer ujevnt pigment. Stimulerer til bedre kollagenproduksjon og beskytter mot nedbrytning av bindevev/kollagen.

Anbefalt bruk:
Kremen har en lett og fuktighetsgivende konsistens som trekkes lett inn i huden. Passer både fet, tørr og sensitiv hud, men anbefales å bruke et tilpasset serum/gel under for daglig bruk. Påfør et tynt eller tykkere lag etter behov. Husk alltid å påfør mer krem og gjenta smøring hver andre time ved hyppig soleksponering

 

 

Artikkel er hentet fra www.elixircosmceceuticals.no

KLAR FOR SOL OG SOMMER

 

START FORBEREDELSENE TIL SOMMEREN NÅ!

Det begynner allerede å bli lysere og vi begynner å lengte etter å pakke ned ull, tunge vinterstøvletter, og dunjakker. Følelsen av varme solstråler treffer huden skal snart oppleves igjen. Hud som har vært beskyttet av lag på lag med klær, skal fram i lyset igjen. Det skader ikke å starte forberedelsene allerede nå. Få i gang sirkulasjonen, få bort tørr, grå og flakende hud, øke cellefornyelsen, nære og fukte. Få nok søvn, drikk nok vann, beveg deg daglig, og spis sundt.

 

JENTER – ELSK KROPPEN DIN!

Vi finnes i mange former, størrelser og aldre. Elsk kroppen din, formene dine, størrelsen din. Ingenting er mer tiltalende og sexy enn en kvinne som omfavner sin egen kropp. Ei deg selv! Gjør noe med det du kan gjøre noe med og glem resten. Ikke la kroppen din få definere deg. Ingen andre bryr seg om du har for små pupper eller for store lår, cellulitter eller slapp hud. Som nyutdannet hudterapeut i 1998, hadde jeg selv tonnevis med komplekser for kroppen min. Når kundene mine påpekte sine komplekser og ba om råd, hadde jeg ikke lagt merke til «problemet» før de nevnte det. Det at jeg var så tett på kundene mine og ikke la merke til noe før de pekte på det, førte til at mine egne komplekser forsvant. Når jeg ikke la merke til andre sine «greier» ligger de ikke merke til mine. Det som jeg derimot legger merke til i møte med mennesker er om de er glad, trist, bekymret, hvilken energi de sender ut. Det er mye viktigere enn hvilken størrelse og form vi har. Så elsk deg selv! Da blir du vakker!

 

 

INNVENDIG HELSE – HUDHELSE

Alt henger i sammen.  Huden gjenspeiler vårt indre miljø. Uansett hvilken form eller størrelse vi har ønsker vi å framstå som sunn. For å få en sunn og fresh hud bør du sørge for at miljøet i kroppen din er optimal. Nedenfor har jeg skrevet litt om de vanligste tilstandene som jeg får spørsmål om. Enkelte tilstander krever litt utdyping og er linket til andre artikler.

 

KERATOSIS PILARIS – RØDE NUPPER

Er du plaget av nupper på overarm/lår (Keratosis pilaris) kan det knyttes til mangel på Vitamin A og Omega 3. Noen hevder at gluten sensitivitet kan være en årsak. Mange har blitt bedre av å gi tarmfloraen litt ekstra omsorg. Les mer om innvendig hudpleie her: https://www.beautyheaven.no/blog/om-mikrobiotaen-vr-og-hvordan-kan-prob-activator-pvirke-floraen-vr-

 

Produkter som inneholder AHA syrer og essensielle fettstoffer kan hjelpe på tilstanden.

 

Vi anbefaler:

Elixir Glycacil Bodylotion

               

 

Thalgo Deep Nourishing Body Cream


 

 

Solaray Betakaroten


 

 

Shift Super Omega 3 Fiskeolje


 

 

Membransin – Tindvedolje

 

TØRR GRÅ FLAKENDE HUD

Tørr, grå, flakende hud på legger og lår og resten av kroppen, elimineres kjapt ved bruk av AHA syrer. Disse løser opp bindingene mellom de døde hudcellene, slik at de støver av. AHA syrene vil også øke strukturer nede i huden som binder fuktigheten.

 

Vi anbefaler:

Elixir Glycacil Bodylotion

             

 

Mr & Mrs Tannie Exfolating Shower gel


 

Babor Balancing Body Soufflè


 

 

Membransin – tindved olje


 

 

CELLULITTER

Cellulitter har veldig lite å gjøre med vekt, så problemet vil ikke forsvinne bare ved å gå på en tøff «ned i vekt» diett før sommeren. Både tynne og frodige jenter får cellulitter. Faktisk har 90 % av oss jenter cellulitter.

 

Cellulitter er en gjenspeiling av leveren og lymfesystemet.

Leveren og lymfene er viktige avgiftningsmiddelorganer i kroppen din, og når de blir svake, har alle giftstoffene en tendens til å samle seg i fettvev som får fettcellene til å svulme opp - noe som resulterer i synlige cellulitter.  Her kan du lese mer om årsaken til cellulitter og om hvordan du kan forbedre tilstanden innenifra: https://www.beautyheaven.no/blog/cellulitter---hva-er-det

 

Vi anbefaler:

ELEMIS Targeted Toning Body Moisturiser


 

 

Thalgo Expert Correction Gel For Stubborn Cellulite


 

Babor Refine Cellular 3D Cellulite Lotion


 

 

GoHealty kroppsbørster

 

 

FUSKE LITT MED FARGEN?

De første gangene vi skal ut av døren i shorts eller kjole om våren, føler de fleste av oss at vi kanskje skulle hatt pittelitt mer farge på kroppen. Vel, får huden litt sol forsvinner den likbleke huden kjapt, men det er lov å fuske litt..

 

Selvbruningsproduktene er ikke lenger det de var, illeluktende kremer som var vanskelig å få jevn og fin. Med litt forbehandling får du resultater som ser naturlig ut og som ikke lukter avslørende.

 

Vi anbefaler:

 

Mr & Mrs Tannie


 

 

Good for me – Betakaroten Gold


 

 

CELLULITTER - HVA ER DET?

 

CELLULITTER GJENSPEILER LEVEREN OG LYMFESYSTEMET DITT

 

Cellulitter er ikke forbeholdt personer som er frodige. Selv tynne veltrente jenter sliter med dette problemet, og når strandsesongen er over oss, føler mange jenter seg super ukomfortable med shorts og bikini istedenfor å glede seg over sol og sommer.

 

Cellulitter er et kvinne-problem. 90% av oss har synlige cellulitter. Menn har også cellulitter, men fordi de har en annen type bindevev og mye tykkere hud, synes det ikke på dem. Urettferdig!

 

Så hvordan løser du dette forfengelighetsproblemet? Vel, først må du vite hvorfor du får den appelsinskall lignende huden i utgangspunktet. Cellulitter har veldig lite å gjøre med vekt, så problemet vil ikke gå bort bare ved å gå på en heftig «ned i vekt» diett.

 

 

Cellulitter er en gjenspeiling av leveren og lymfesystemet.

 

Leveren og lymfene er viktige avgiftningsmiddelorganer i kroppen din, og når de blir svake eller overbelastet, har alle giftstoffene en tendens til å samle seg i fettvev som får fettcellene til å svulme opp - noe som resulterer i den humpete overflaten.

Cellulitter kan ikke løses bare ved å gå ned i vekt. Problemet er IKKE vektrelatert.

Har du cellulitter på et hvilket som helst nivå, er dette et fysisk tegn på at du trenger å avgifte og styrke leveren og lymfene dine. Å fokusere på å gå ned i vekt vil ikke løse dette problemet i det hele tatt, fordi du tross alt trenger litt fett på kroppen for å trives.

 

Hvis leveren og lymfen din ikke fungerer, vil dette påvirke hele helsetilstanden din. Du kan ikke fordøye ordentlig lenger, fordi leveren er overbelastet og gallestrømmen er innsnevret. Lymfen din flytter ikke alle giftige kjemikalier og andre uønskede stoffer ut av kroppen din, så de sakte og sikkert hoper seg opp - jo mer giftstoffer du har lagret, jo mer cellulitter.

Derfor, hvis målet ditt er å redusere cellulitter, bør du støtte leveren din og holde lymfesystemet flytende.

 

 

1. Detox leveren din

Ingen alkohol, sukker eller fruktose. (Naturlig forekomst i frukt er OK). Fruktose, som finnes i fruktdrikker, krydder og syltetøy med høyt fruktose-mais-sirup, må unngås for å gi leveren din en pause; fruktose er en tung belastning på leveren din. 5 om dagen er ikke 5 frukter! Spis mer grønnsaker.

 

2. Stimulere fordøyelsen

Ta en bitter urt med hvert måltid og drikk rikelig med løvetannte hele dagen. Bitter mat hjelper med å stimulere fordøyelsessafter og avgifte leveren.

 

3. Beveg deg hver dag i minst 30 minutter

Lymfesystemet ditt drives av muskulatur i bevegelse. (ikke av hjertet slik som blodsirkulasjonen) Du kan spise sundt og styrke leveren, men lite skjer om du ikke får fart på lymfen. Gå tur i terreng, ta trappene istedenfor heis, strekk, tøy og bøy, alt hjelper. Stimuler akupressurpunkter for lever og nyre

( Lever3: https://www.youtube.com/watch?v=FsYtzlrp1Ls)

(Nyre3: https://www.youtube.com/watch?v=nCA1n6uM8Ck)

 

 

 

4. Start hver morgen med lunkent vann med juice av en halv sitron

Sitroner hjelper med å øke lymfesystemet ditt og kickstarter også fordøyelsen din for dagen. Ja, dette kan virke i strid med at jeg nevner å unngå fruktose - men naturlig forekommer i frukt og ferskpresset juice i moderate mengder er OK. Utgangspunktet fra metabolsk synspunkt oppstår når vi konsentrerer fruktose og tilsetter det i ferdigmat/drikke.

Leveren vår er ganske enkelt ikke i stand til å takle ned så store mengder som konsumeres på en gang. Når det er sagt, vet at de fleste frukt vi spiser i dag, de er sterkt modifisert for å være supersøte. Betydning at de vanligvis inneholder tredobbelt eller mer mengde fruktose enn de opprinnelig gjorde.

 

 

5. Tørrbørsting av huden

Tørrbørsting av huden er en måte å få i gang mikrosirkulasjonen av både blod og lymfe.

Det fjerner døde hudceller, bedrer hudens elastisitet og underliggende bindevev. Huden føles frisk og får en fin glød.

Tørrbørsting gjøres på frisk og tørr hud før dusj eller karbad. Trykket avhenger av hudens helse. Hvis ømfintlig hud start forsiktig, tørrbørsting skal ikke føles ubehagelig.

 

Masser alltid oppover i sirkulære bevegelser mot hjertet.

1. Start under høyre fotblad, deretter fot og ankel, videre opp over benet.


2. Fortsett med høyre arm, start med håndflaten, deretter håndbaken, videre opp over armen.


3. Gi venstre fotblad, fot, ankel og ben samme behandling og deretter venstre håndflate, håndbak og arm.


4. Børst øvre del av kroppen, sider og mage. På magen brukes sirkulerende bevegelser mot venstre (med klokken).


5. Avslutt med ryggbånd og masser fra nakke og ned forbi rumpeballer.

Børst ekstra, med forsiktig trykk, lysken og forsiden av armhulene for ekstra stimulering av lymfesystemet. Det samme med yttersidene av lår og hofter for å forebygge cellulitter.

Bruk noen minutter hver morgen – gjennomfør massasjen med rolige og jevne bevegelser.

Ansikt, hals og decollete krever myke børster tilpasset disse hudområdene.

Våt massasje gjennomføres med vann i dusj eller karbad. Kan kombineres med hudsåpe eller hudolje.

 

 

Lurer du på om tørrbørsting virker? Sjekk dette eksperimentet utført i England:

 

TØRRBØRSTING AV HUDEN reduserer cellulitt!

 

I et eksperiment som ble utført ved University of Sunderland, i samarbeid med BBC, satte en gruppe kvinner tre populære cellulittbehandlinger på prøve. Etter fem uker ga tørrbørsting den største forbedringen sammenlignet med treningsøvelser og en kremer med koffein.

 

TRENINGSØVELSER: Gruppen som gjennomførte en daglig treningsrutine kom overraskende på siste plass, og fikk 11% forbedring. Det skal imidlertid bemerkes at gruppen følte seg bedre på andre måter - større energi, økt fasthet ... i en slik grad at de faktisk ikke brydde seg om cellulitter.

 

KOFFEINKREM: På andreplass kom koffeinkremen, med 15% forbedring. Påstanden var at den ødela fettceller, men ultralyden som ble brukt til å måle fettinnholdet under huden, viste ingen forandring. Det ble konkludert med at de fuktighetsgivende og jevnende effekten av kremen sannsynligvis var mer sannsynlig årsaken til endringen i utseendet.

 

TØRRBØRSTING: De som gjorde daglig tørrbørsting, så imidlertid en forbedring på 26% (35% for en kvinne) Tørrbørsting ble derfor kåret til den mest effektive behandlingen i eksperimentet. Når det er sagt, gjorde klinisk hudlege dr. Raj Natarajan en advarsel om at dette kan skyldes at det bare flyttet og fordelt fettet rundt i stedet for å fjerne det. Test personene var imidlertid opptatt av å fortsette å gjøre det etter å ha sett de gode resultatene.

 

 

Ønsker du å prøve tørrbørsting? Du finner gode produkter som Produseres i Europa hos GOTS sertifisert produsent, bærekraftig og etter rettferdige prinsipper her:

 

GOHEALTHY KROPPSPRODUKTER 

 

 

 

 

Cellulittkremer med multi-effekter:


ELEMIS Targeted Toning Body Moisturiser


 

Thalgo Expert Correction Gel For Stubborn Cellulite


 

Babor Refine Cellular 3D Cellulite Lotion


 

 

Kosttilskudd for lever/lymfe:

Resium


 

Bitterstern

 

Elixir: Vitamin-boost for huden!

Vitamin-boost for huden! 

GÅ TIL PRODUKTET

Ceactil Everyday Serum passer de aller fleste hudtyper og tilstander. Serumet fremmer bedre fukt, beskytter, reparerer og gir en jevnere, finere farge og glød.

Serumet egner seg veldig godt under en dag-krem med faktor for optimal pleie og beskyttelse mot frie radikaler og UV stråler. Studier viser at antioksidanter som C –vitamin reduserer antall solbrente celler med 40- 50 % og beskytter mot enzymet MMP`s (Matrix metalloproteinases) som bryter ned kollagen i huden.

Ceactil Everyday Serum: Inneholder stabil ester C og antioksidantene A, E og Morus Alba Root Extract som virker beroligende, reparerende og reduserer ujevn hudtone.

Den stabile ester C Ascorbyl Glucoside og peptiden Palmitoyl Tripeptide-5 beskytter mot nedbrytning av kollagen og booster kollagen produksjon på samme tid. Den inneholder også hyaluron som virker mykgjørende, oppstrammende og fuktighetsgivende.

GÅ TIL PRODUKTET

6 gode grunner for å bruke Ceactil Everyday Serum

- Fremmer bedre fuktighet
- Gir jevnere hudfarge
- Mer glød
- Beskytter mot frie radikaler
- Strammere og finere hudtone

Anbefalt bruk:
Ceactil Everyday Serum kan brukes morgen og kveld under dine andre Elixir produkter. Serumet har anti-aging-egenskaper som egner seg fint å bruke rundt øyne.

For motvirke solskader som fremmer frie radikaler anbefales det å brukes under en solbeskyttelse på dagen.

GÅ TIL PRODUKTET

VÅRE PÅSKEFAVORITTER

 

 

Påsken blir kanskje ikke slik mange har sett for seg,
men vi vil vise deg våre påskefavoritter!
Enten du skal kose deg inne eller ut i frisk luft – her er det noe for alle.

 

TID FOR EGENPLEIE

 

PEDI-IN-A-BOX

Pedikyrsett for friske føtter, gir skikkelig spa-feeling!
Enten du har egentid eller kvalitetstid med familien er dette en stor favoritt.
Finn din favoritt - ulike dufter.

Inneholder;
Saltvannsbad
Sukkerskrubb
Leiremaske
Massasje krem


Kr. 80,- pr. pakke

 

 

HANSKER OG SOKKER MED KOLLAGEN

Hansker og sokker dynket i næringsrik og
ungdomsfremmende Marine Collagen.
Få friske føtter og pene hender!
Umiddelbart resultat; gir rikelig med fukt og næring,
etterlater hender og føtter silkemyk.
Disse er perfekt å bruke enten du ser på tv eller slapper helt av…

Kr. 80,- pr stk

 

 

BESKYTTELSE

Skal du ut på luftetur anbefaler vi deg å beskytte huden!
Husk SPF! Er det veldig kaldt anbefaler vi også kuldekrem.

 

SPF SPRAY FRA BABOR

 

Påsketilbud - 20%
Babor Sun Care Medium Protection Sun Spray Lotion SPF15 er en lett og raskt absorberende solbeskyttelseslotion i spray, for ansikt og kropp.
Denne lotion som inneholder innovative og aktive ingredienser som gir bred beskyttelse før, under og etter opphold i solen. Den oppdaterte og ultralette teksturen absorberes lett av huden.
Passer til alle hudtyper!

Kr. 252,-
(Ord. 315,-)

 

 

SOLBESKYTTELSE FRA MATIS

Vi har stort utvalg av solbeskyttelse fra MATIS!
Vi har både til kropp og ansikt, og i faktor 20, 30 og 50.
Produktene er laget for å beskytte huden mot solbrenning og tidlig aldring av huden. Motvirker tørr hud og hudirritasjoner. Gir fukt og mykhet til huden.

SPF 20, XXL – 300 ml!
Solkrem for kropp i ekstra stor størrelse!
Stimulerer hudens naturlige  melanin-produksjon,
slik at du blir raskere brun!

Kr. 409,-
(Ord. kr. 499,-)

 

 

MATIS VINTERKREM

Matis Climatis er en temperaturregulerende vinterkrem for innen- og utedørsbruk. Beskytter mot kulde, varme, vind og tørr luft og tørt vær.
Gir ekstra beskyttelse for de ulike situasjonene. Passer alle hudtyper, kjønn og aldersgrupper. Fungerer som en SOS-balm til tørr og sensitiv hud.
Forebygger og bremser hudaldringsprosessen.

Kr. 399,-

 

 

ELEMIS SUPERFOOD MASKER

   

Masketid for hele familien! Prøv de gøye maskene fra SUPERFOOD -
veganvennlige produkter med naturlige ingredienser som chiafrøoljer, avokado og brasiliansk leire. Finn din favoritt - eller mix & match etter behov.
Lukter HIMMELSK!

Kr. 429,-

 

 

GOHEALTHY KROPPSPRODUKTER

 

 

Nyheter! Opplev de fantastiske produktene fra GoHealty.
Rene naturprodukter som stimulerer sirkulasjonen av blod og lymfe.
Kan brukes både for tørr og våt massasje.
Regelmessig massasje av huden stimulerer sirkulasjonen av blod og lymfe.
Det fjerner døde hudceller, bedrer hudens elastisitet og underliggende bindevev. Huden føles frisk og får en fin glød!

Bambus er myk mot huden, lin mer kraftig.

KROPPSPLEIE I PÅSKEN

TA VARE PÅ KROPPEN I PÅSKEN!

Påsken er tid for kroppspleie og egentid.
Ta vare på deg selv og de rundt deg!
Se våre beste tips:

 

 

MR & MRS TANNIE

Mr & Mrs Tannie tilbyr de ultimate selvbruningsproduktene til hjemmebruk,
alltid med en profesjonell finish.
Passer for alle – enten du er ute etter en lys solkysset glød eller en dyp brunfarge.
Produktene gir ikke skjolder, er enkle å påføre, tørker fort og gir mye fuktighet til huden.

Mr & Mrs Tannie elsker planeten så produktene er selvfølgelig ikke test på dyr,
bra for huden og er 100% veganske!


Fra kr. 69,-

 

 

GEHWOL FOTBEHANDLING

Unn deg en luksuriøs fotbehandling hjemme i påsken!
Vi har satt sammen favoritter fra Gehwol:

Herbal Bath - deilig fotbad
Soft Feet Scrubb - skrubb til føtter og legger
Soft Feet Cream - herlig fotkrem 


Påskerabatt: 10%

 

 

KROPPSMASSASJE MED GOHEALTHY

 

      

Opplev de fantastiske nyhetene fra GoHealthy!
Rene naturprodukter som stimulerer sirkulasjonen av blod og lymfe. 
Kan brukes for tørr og våt massasje.
Regelmessig massasje av huden fjerner døde hudceller, forbedrer hudens elastisitet og underliggende bindevev. 
Huden føles frisk og får en fin glød. 

Bambus er myk mot huden, lin mer kraftig. 

 

 

BODYLOTION MED GLYKOLSYRE

 

 

Unik bodylotion med høy konsentrasjon av aktive ingredienser.
Super på tørr hud og urenheter!
 

- Passer de fleste hudtilstander

- Mot tørr hud

- For glatt og skinnende hud

- Motvirker nupper på overarm    

 

 

PÅSKEPRIS PÅ HÅNDKREMER

Ta vare på hendene dine! 
Med det værskiftet vi opplever er det lett for at hender blir tørre og huden sprekker.
Beskytt hendene dine med en god håndkrem.
Vi har stort utvalg av håndkrem både med og uten SPF.
Finn din favoritt til ditt behov.

 

Kr. 288,- (Ord. 360,-)              Kr. 171,- (Ord. 190,-)                   Kr. 245,- (Ord. 299,-

 

 

 

FJERNING AV SHELLAC

Har du gammel shellac som du gjerne vil fjerne?
Det kan enkelt gjøres hjemme!
Vi anbefaler Offly Fast neglelakkfjerner med aceton
og negleolje Dadi som styrker neglene!
Se hvor lett fjerning av shellac gjøres på vår facebook-video.

 

 

PUKKA TE

Unn deg selv deilig, økologisk te som gir deg følelsen av varme og velvære!
Nyt den fruktige varmen. Finnes i mange ulike varianter.
Om du ikke har prøvd Pukka før anbefaler vi
kolleksjonsboks med 45 poser med 9 ulike smaker.

Fra kr. 64,-

 

OM MIKROBIOTAEN VÅR OG HVORDAN KAN PROB ACTIVATOR PÅVIRKE FLORAEN VÅR?

HVORFOR BRYR VI OSS SÅ MYE OM MIKROBIOTAEN VÅR?
- Vi har rundt 1000 billioner av dem i tarmen vår. Det kan finnes så mye som 4000 forskjellige arter av dem. I løpet av levetiden din vil du være vert for en vekt fra bakterier tilsvarende fem afrikanske elefanter. Huden din er dekket av dem, bare fingerspissen din har titalls av millioner bakterier.
- I antall så har vi 10 ganger flere bakterier enn celler i kroppen. Det betyr at vi er 90% bakterier og 10% menneske.
- I alt har mikrobene våre rundt 4,4 millioner gener. Disse genene samarbeider med kroppens egne 21000 gener med å operere kroppen. Dette betyr at opptil 99,5% av våre gener tilhører floraen vår.
- Både i antall celler og i genetikk er våre bakterier overlegent i overtall.
- Sammensetningen av tarmens mikrobiota er unik for hvert enkelt individ, akkurat som våre fingeravtrykk.
- Selv om hver av oss har en unik bakterieflora, oppfyller den alltid de samme fysiologiske funksjoner, med direkte innvirkning på vår helse
- En sunn tarm og en god tarmfunksjon er et direkte resultat av bakterier i tarmen din.

Derfor har vi en god grunn til å ta vare på vår bakterieflora.

Hva er mikrobiota/tarmflora? Hvilken funksjon har den?
Tarm mikrobiota er det komplekse samfunnet av mikroorganismer som lever i fordøyelseskanalen til mennesker og andre dyr.
Selv om det forskes enormt mye på området, så vet vi fortsatt bare en liten del om hva de forskjellige artene gjør. Vi har et mangfold av arter, som har forskjellige oppgaver i kroppen.

Noen av de funksjonene vi vet om i dag:
- De fordøyer visse matvarer som magesekken og tynntarmen ikke har vært i stand til å fordøye.
- De produserer enkelte vitaminer (B og K).
- De er med på å bekjempe aggresjon fra andre mikroorganismer, og vedlikeholder helheten av tarmslimhinnen.
- De er vår kropps første forsvarslinje mot alle potensielt skadelige mikroorganismer som du inhalerer eller inntar.
- De utfører en barriereeffekt. De beskytter tarmveggens integritet.
- Mikrobiotaen spiller en viktig rolle i våre liv, og for hvordan kroppen vår fungerer.
- De bidrar til å fordøye maten ned til en form som kan tas opp i blodet.
- De produserer en rekke kortkjedete fettsyrer (organiske syrer) som er svært viktige energikilder til cellene i tarmveggen, blant annet.
- De produserer en lang rekke andre næringsstoffer.
- De hjelper med å absorbere mineraler, som jern, kalk og magnesium.
- De produserer enzymer som kroppen selv ikke lager, som vi trenger til å fordøye en del karbohydrater.
- Holder en riktig pH i tarmen.
- De er en svært viktig del av immunforsvaret og en støtte til immunforsvaret.
- De er med på å fjerne giftstoffer.
- De kan hjelpe deg å regulere vekten din.
- De er en del av psyken din og kommuniserer med nervesystemet ditt.
- De inneholder størstedelen av ditt genmateriale.

Vår mikrobiota er en del av oss. Derfor må vi ta vare på vår originale mikrobiota ved å gi den de riktige næringsstoffene, og ikke bytte dem ut med eksterne bakterier.

Hva er symbiose, og hvorfor er dette viktig for oss?
Symbiose
refererer til et nært og langvarig samspill mellom organismer av forskjellige arter, hvor artene har gjensidige fordeler av hverandre og hvor samlivet er meget intimt.
Vår tarmkanal gir opphold til både gunstige og potensielt patogene mikroorganismer. Vi sier at vi har en symbiose når floraen er i balanse. Ubalanser i sammensetningen av bakteriell mikrobiota, kalles dysbiose.
Når vi har en god balanse, symbiose, vil en del av de patogene bakteriene være med på et symbiotisk samarbeid som er til fordel for resten av floraen og for verten.
Det hevdes at forholdet mellom gode og dårlige bakterier bør ligge på rundt 85% - 15%.

HVORDAN KORRIGERER MAN EN UBALANSE I FLORAEN?
Vi har en filosofi. Vi stiller alltid spørsmålet: Hva er årsaken til problemet?

Vi tror at oftest kan problemet løses ved å jobbe med årsaken.

Hva kan skade miljøet i tarmen og skape en ubalanse i floraen?
- Et dårlig kosthold. Et næringsfattig kosthold med mangel på fiber gjør at de dårlige bakterier og sopp får overtaket i tarmen, og fører til et skadet økosystem.
- Høyt inntak av sukker og raffinerte karbohydrater.
- Høyt inntak av betennelsesfremmende mat.
- Vi spiser mat som er «beskyttet mot bakterier» med konserveringsmidler for å gi lengere holdbarhet i hylla.
- Klor i drikkevannet kan skade floraen.
- Overbelastning av toksiner, tungmetaller, muggsoppgifter, forurensninger.
- Kronisk stress kan skade nervesystemet i tarmen, skade slimhinnen, skaper en lekk tarm og endrer bakteriefloraen i tarmen.

For å komme tilbake til en symbiose i tarmen, der samspillet mellom alle de forskjellige bakteriestammer skal harmoneres, må vi ta den møysommelige jobben med å bygge opp miljøet i tarmen på nytt.

Husk at vi deler maten vi spiser med melkesyrebakteriene. Enten vil maten vår fremme vekst av gode bakterier, eller så vil den hemme den.

Når de gode bakteriene er i flertall, kan de utføre sine oppgaver på en mere effektiv måte. Du vil dermed få mere energi, du kan regulere vekten bedre, helsen blir bedre. En god flora minsker risikoen for sykdommer og helsemessige plager.
Når tarmen din er i symbiose, jobber kroppen mer effektivt med å eliminere toksiner og avfallsstoffer. Samtidig så blir kroppen flinkere til å absorbere, samt produsere næringsstoffer som er essensielle for et sunt liv.
Hvis du er opptatt av en god tarmhelse, er det viktig å forstå den kritiske rollen prebiotika og melkesyrebakteriene har for å regulere en sunn tarmfunksjon.
Vet du at når tarmen fungerer på sitt beste, så har du mer energi, du går ned i vekt helt naturlig og hudkvaliteten forbedres?

ProB Activator støtter det interne livet i tarmen. Den kurerer på ingen måte sykdommer.

En god helse begynner med en god tarmflora. En god flora avhenger av et godt miljø i tarmen. Et godt miljø avhenger av mater vi spiser. Fermentert mat er med på å skape et godt miljø og gi næring til vår flora. Hvis vi passer på den verdifulle floraen vår, vil den passe på oss, og være med på å gi oss en god helse.

ER PROB ACTIVATOR PROBIOTIKA?
Nei, dette er ikke et probiotisk produkt. Det brukes riktig nok 15 forskjellige stammer med melkesyrebakterier til å fermentere produktet, men ved avslutningen av den 3,5 års lange fermenteringsperioden er det relativt få bakterier igjen i produktet. Disse stammene er nøye utvalgt i forhold til deres effekt på fermentering av produktet, ikke for å erstatte våre egne bakterier.
Mens ideen med Probiotika er å erstatte eller å øke antallet probiotiske bakterier i tarmen ved å tilføre fremmede bakterier, animale eller humane, så er ideen med ProB Activator å aktivisere våre egne bakterier, ved å opprettholde et fordelaktig miljø i tarmen og nære våre bakterier. ProB Activator har en prebiotisk funksjon, det er nemlig mat for floraen.

Det finnes ingen probiotika på markedet som kan kopiere din unike flora. Mens det nok kan finnes mange gode kortvarige effekter av en del probiotiske produkter på markedet, er dette neppe veien å gå for å gjenskape en symbiose mellom alle de stammene vi har i utgangspunktet. Derimot, tror vi at et sunt kosthold bestående av prebiotika, fermentert mat og tilstrekkelig fiber er løsningen for å opprettholde et godt miljø i tarmen, som igjen skaper trivsel for floraen.

Det finnes udiskutabelt mye forskning på hvilken effekt og betydning vår egen flora har på vår helse. Derimot er det lite forskning som underbygger effekten til de spesifikke probiotiske tilskudd som tilbys, samt svært lite forskning på hva den langsiktige effekten av å erstatte vår egen flora med eksterne bakterier.

HVORFOR BRUKER PROB ACTIVATOR FERMENTERING?
Den plantebaserte ProB Activator bruker over 70 nøye utvalgte ingredienser, som er rike på fytokjemikalier og fremstilt ved hjelp av naturlig fermentering. Fermentering er naturens egen måte å bevare mat på og er også en tradisjonell måte å fremheve smaken på maten.

Fermentering har en betydelig effekt på ingrediensene i ProB Activator:
- Den tar vare på de originale fytokjemikaliene fra plantene, noe som vanligvis ødelegges ved vanlig foredling av mat.
- Den konsentrerer de vitale næringsstoffene.
- Den gjør næringsstoffene mer biotilgjengelige.
- Den skaper mange nye næringsstoffer man ikke får fra vanlig mat.
- Den virker som en potent prebiotika og nærer vår flora.

Nøkkelen til en god helse er i dine tarmer.
Din egen kropp fermenterer mat i tarmen din, sånn at kan trekke ut næringsstoffene fra den. Selv om du ikke tenker på det på den måten, så fermenterer du mat hver dag. Faktisk, så er fermentering en av de viktigste måtene å skaffe seg næring på.

HVA ER PREBIOTIKA?
Prebiotika er mat som nærer melkesyrebakteriene.
Sammensetningen av ingredienser brukt i ProB Activator, som grønnsaker, frukter, sopper og urter blir til mat som nærer de vennlige bakteriene i tarmene og støtter deres vekst.
Prebiotika er mat ingredienser som er viktige og fordelaktige for oss, da de stimulerer veksten og aktiviteten til bakterier i kolon. De gjør dette ved å tjene som "mat" for tarm-vennlige bakterier.

«Gjør mikrofloraen sunnere med fermentert mat»

HVORFOR ER GOD FORDØYELSE VIKTIG FOR TRENING?
God nedbrytning av mat og godt opptak av næringsstoffer er viktig for å skape energi i kroppen.
Proteiner må omdannes til aminosyrer for å kunne tas opp i kroppen og bygge muskler. Mangel på aminosyrer, gjør at vi svekker vår egen muskulatur og bryter den ned. Mengde proteiner inntatt, er ikke så viktig som mengde aminosyrer som tas opp i kroppen.
Generell god tarmfunksjon påvirker din yteevne, utholdenhet og evne til å hente deg inn igjen etter hver treningsøkt.

HVORDAN PÅVIRKER TARMEN VEKTEN VÅR?
Det er bevist at tarmfloraen har direkte innvirkning på hvordan fett brukes i kroppen vår.
Slanke mennesker har andre bakterier enn overvektige.
Tarmens tilstand påvirker hvordan vår mat enten brukes som energi eller lagres som fett.
En lekk tarm kan slippe over ufullstendig nedbrutte næringsstoffer, tarmmikrober og toksiner som skaper inflammasjoner, som igjen fører til fedme.

HVORDAN PÅVIRKER FLORAEN HUDEN VÅR?
Det er neppe noen ting som har større innflytelse på vår hud eller helse enn vår mikrobiota. Den dekker alle slimhinner i kroppen og hele vår hud. Vår flora beskytter vår hud både utvendig og innvendig, og ikke minst, den påvirker hvor raskt vi eldes.
Det er bevist at hudproblemer har sammenheng med problemer i tarmen.
Huden reflekterer vår egen helsetilstand.
Huden er et utskillingsorgan. Vi skiller ut toksiner og avfallsstoffer gjennom huden. Hvis en lekk tarm slipper ut mye toksiner til kroppen kan dette påvirke huden.
En fin hud avhenger av regelmessig tilgang på sunne næringsstoffer. Dette avhenger at tarmen gjør jobben sin.
En velfungerende tarm har en svært positiv innvirkning på hudkvaliteten.

Elemis Ultra Smart

ULTRA-SMART HUDPLEIE

ULTRA-SMART TEKNOLOGI

ELEMIS har kommet med en serie som kalles ULTRA-SMART som inneholder øyekrem, serum og nattmaske. Et skreddersydd sortiment av hudpleieprodukter som ivaretar, fremmer og beskytter hudens motstandskraft og smidighet, for synlige resultater.

 • Klinisk påviste formler
 • SMART TECHNOLOGIES er en kraftfull kombinasjon av teknologi som forandrer hudens utseende og er målrettet mot områder i ansiktet der stress vises mest
 • Gir en synlig fastere og glattere hud

 

Nysgjerrig? Les videre!

Elemis har lenge vært pionerer innen forskning og utvikling av alger og deres bemerkelsesverdige, positive egenskaper på huden. Etter å ha testet 34 ulike varianter av mikro- og makroalger samt tang har Elemis plukket ut de aller beste og skapt ULTRA SMART PRO-COLLAGEN - en innovasjon som introduserer en ny tid med intelligent hudpleie.

Alger er en kraftpakke av næring og ekstremt tilpasningsdyktige, de finnes både i ferskvann, saltvann og i ekstreme miljøer som i ishavet og Dødehavet.
Algene trives i disse ulike miljøene gjennom å produsere forbindelser og sekundære metabolitter for kjemisk forsvar inkludert vitaminer, mineraler, aminosyrer og polysakkarider.
Denne kombinasjonen gjør at algene er ultimate for hud som konstant eksponeres for indre og ytre stressfaktorer.

Disse spesialiserte algene dyrkes og høstes for ELEMIS og er målrettet mot flere tegn på hudaldring. Dette varierte nettverket av kraftige rød, grønn og brune
mikro- og makroalger har hver sin spesifikke rolle og bidrar til å fremme, beskytte og bevare grunnlaget for elastisk hud, samtidig som de bearbeider dype linjer og rynker.

Her møter naturen teknologien i et målrettet leveransesystem. De aktive ingrediensene kapsles inn,
porsjoneres langsomt ut når og hvor det er behov for dem og slik får vi en optimal effekt på huden, noe som gir et kraftfullt resultat.

Ultra Smart Pro-Collgen Complex 12 Serum

Høyteknologisk antiage serum.

 • Dette høyteknologiske konsentrerte serumet, med ELEMIS ‘SMART-teknologi, demper tegn på hudaldring
 • Den kraftfulle målrettede Drone peptidteknologien bidrar til å gjenopprette hudens naturlige balanse
 • Hyaluronsyre gir umiddelbare og langtidsvirkende fuktighets effekter
 • Huden får ny fuktighet, spenst og gir en ungdommelig utstråling.

Ultra Smart Pro-Collagen Eye Treatment Duo

Høyteknologisk antiage øyeduo.

 • Denne høyaktive krono-biologiske  øyebehandlingen med ELEMIS ‘SMART-teknologi, har en spesialisert 24-timers tilnærming for målrettet å dempe alle tegn på hudaldring
 • Om dagen vil et trippelt leveransesystem gi støtte til den delikate huden rundt øynene for å redusere mørke ringer og dempe hevelser
 • Om natten vil et Slow Release Dermal Technology system være målrettet mot slapp hud og tap av elastisitet

Resultatet er et synlig friskere, mer ungdommelig øyeparti.

Ultra Smart Pro-Collagen Aqua Infusion Mask

Utglattende ansiktsmaske mot linjer og rynker.
Denne klinisk dokumenterte masken er formulert med en trio av `ULTRA SMART Pro-Collagen teknologier og komplekser.

 • Sørger for en kraftfull 24 timers fuktighetstilførsel og er målrettet mot hudens generelle aldringstegn.
 • Gir fuktighet på 3 nivåer – umiddelbart – langsiktig – forsegler
 • Styrker hudens barrierefunksjon
 • Glatter ut linjer og rynker

Ved bruk av Ultra Smart Pro-Collagen Aqua Infusion Mask

Ved bruk av Ultra Smart Pro-Collagen Eye Treatment Duo

Ved bruk av Ultra Smart Pro-Collgen Complex 12 Serum

Tørr vinterhud? Nei takk!

TØRR VINTERHUD? NEI TAKK!

Vi er i november, været er kaldt og luften er tørr.
Det er ikke unormalt at hele kroppen gjenspeiler det kalde vinterværet.
Hendene er gjerne tørre, leppene er sprukne og resten av huden flasser. Kjenner du deg igjen?
Vi hjelper deg gjennom disse tidene!

Ved bruk av riktige produkter kan du unngå den verste vinterhuden.

GEHWOL HÅNDKREM

Gehwol Hand Cream er en fuktighetsgivende håndkrem med aloe vera, karbamid og jojobaolje.

Gehwol Hand Cream trekker raskt inn, kleber ikke. Til daglig pleie av hendene, spesielt ved hyppig kontakt med vann og rengjøringsmidler samt ved bruk av hansker. Antimikrobielle stoffer beskytter huden mot infeksjoner.

Betennelseshemmende bisabolol og legende pantenol sørger for optimal beskyttelse.

Perfekt for tørre vinterhender!

 

LIPSMART 

Lipsmart ® gir intensivt med fuktighet til tørre lepper slik at de umiddelbart ser sunnere og fyldigere ut - med langtidsvirkende effekt. 

VIRKER MOT: Tørrhet – Sprekker – Manglende Volum – Fine Linjer

LIPSMART ®’s innovative fuktighetsteknologi penetrerer under leppens overflate ned til cellenivå og tilfører intensivt med fuktighet. Med sine 5 dokumenterte bioteknologiske og botaniske aktive ingredienser vil LIPSMART ® umiddelbart starte en helende og nærende prosess for lepper som er tørre, sprukne og med lite volum.

1. Stimulerer den naturlige produksjonen av kollagen – Optimaliserer Fuktighet
2: Fanger og holder på fuktighet – Holder Leppene Fuktet Lenger
3: Danner en beskyttende barriere - Begrenser Fuktighetstap og gir Fyldigere Lepper

Leppene føles umiddelbart mer fuktet og for en lengre periode, i tillegg får leppene mer volum og et fyldigere utseende.
Vi ansatte eeeelsker denne og benytter hver anledning til å påføre litt når vi er i butikk. Vi må bestille ny tester ofte for å si det sånn.... Vi er helt avhengig!

 

ELIXIR GLYACTIL SMOOTHING BODY LOTION

Flassende, tørr hud i kalde november er ikke unormalt, men det finnes heldigvis en løsning.
Hvis huden din er like tørr dagen etter du smurte deg med bodylotion trenger du gjerne å eksfoliere huden i tillegg.  Da er Elixir sin bodylotion perfekt!

Elixir Glyactil Smoothing Body Lotion er en unik bodylotion med aktive ingredienser. Inneholder høy konsentrasjon av glykolsyre som gjør huden klar og smidig med en peelende effekt. Denne kremen forebygger og hjelper mot urenheter, og gjør huden glatt og ren. Fungerer godt mot ru hud på armer, ben og føtter (keratosis pilaris). Anbefales også som total hudforbedring på hele kroppen.

- Passer de fleste hudtilstander
- Mot tørr hud
- For glatt og skinnende hud
- Motvirker nupper på overarm

Dette produktet gjør huden jevn og klar med en fin glød. Perfekt nå mot festsesongen.
Si adjø til tørr vinterhud!

 

GEHWOL SOFT FEET FOAM

Tørre føtter, hard hud, sprukne heler?
Ikke med Gehwol!

Soft feet foam er en ny fotkrem fra Gehwol som absorberer raskt, med sin fruktige friske duft, uten fett.

Den absorberes lett i huden og føles overhode ikke klissete. Denne fotkremen har allerede rukket å bli en bestselger hos oss!
Skummet etterlater seg en nydelig hudfølelse.
Dyptvirkende hyaluron trenger dypt ned i huden og gir en langvarig fuktighet.
Høykonsentrert Aloe vera ekstrakt i kombinasjon med karbamid fyller tomme fuktreservoarer.
Verdifull olivenolje og avocadoolje gjør huden smidig og synlig glattere.

Egnet for diabetikere
Dermatologisk testet

 

FRANGIPANI MONOI BODY OIL

Denne eksotiske oljen absorberes raskt i huden og har en fantastisk fuktighetsgivende effekt på tørr, dehydrert og aldrende hud.

Frangipani blomster har blianikyr eller pedikyr mer luksuriøs. Tilsett en ørliten mengde i tørre hårtupper eller massér den inn over hele kroppen etter dusj eller bad. Oljen trekker raskt inn i huden. Drypp gjerne noen dråper i badekaret, og huden blir silkemyk.tt blandet med eksotisk Tahitian Monoi olje og mykgjørende kokosnøtt for en deilig duft og intensivt medfuktighet. Denne prisvinnende eksotiske oljen er et 3 i 1 produkt for kropp, hår og negler.  Oljen gir intensivt med fuktighet til tørr, sår og voksen hud.

 

Virker vippeserum?

VIRKER VIPPESERUM?

 

GRANDE COSMETICS LASH-MD

Skrevet av: Hudterapeut Elise Smedsvik (Knarvik hud & fotpleieklinikk)

I mai fikk vi inn en ny og spennende serie, Grande Cosmetics. Dette er en liten serie med mascara, primer, vippeserum og brynsserum.
GrandeLASH-MD er både oftalmologisk og dermatologisk testet og godkjent som vekststimulerende behandling for vipper, derfor MD bak navnet.

For noen år siden tok jeg vippe-extentions i utlandet (dumme meg), og vippene ble dessverre ganske ødelagt. Jeg fikk et mellomrom uten vipper på ene øyet som aldri har vokst ut igjen, selv etter å ha prøvd mange vippeserum. Med varierte resultater var jeg skeptisk til Grande sitt vippeserum også. Sist jeg brukte vippeserum krøllet vippene seg. De vokste riktig nok fort og ble lang, men de vokste ujevnt og resultatet så ikke så bra ut.
Men jeg ville gi Grande en sjanse da jeg hadde hørt og lest veldig mye positivt om den. De har jo også vunnet flere priser, og er blant annet hos Sephora en bestselger!
Før jeg startet tok jeg VISIA-bilde av meg selv for å kunne følge med på endringene. På bilde kan du se mellomrommet på ene øye.

 

GÅ TIL PRODUKTET

Dette skriver Grande om sitt vippeserum:
"Lange, lekre vipper! GrandLASH-MD fremmer naturlige lengre og tykkere vipper innen 4-6 uker og gir full effekt etter 3 måneder. Dette prisvinnende serumet hjelper med å forlenge korte vipper, samt forsterker svake, tynne eller ødelagte vipper. I tillegg vil du oppleve at vippene blir litt mørkere."

Så, den 13. mai 2019 startet jeg med vippeserumet. Jeg påførte hver kveld. Etter 4 uker tok jeg nytt VISIA-bilde, hvor det ikke hadde skjedd noe særlig. Litt skuffet, da jeg hadde vært så nøye med påføring så og si hver eneste kveld. Men - jeg ville fortsette.

Ukene gikk, og jeg merket at vippene ble mørkere. Vippene ble også veldig lange og fine når jeg tok på mascara, så tenkte at nå var det skjedd noe.
Så i august tok jeg nytt bilde, og er overrasket over resultatene!
Da hadde jeg brukt serumet i 3 måneder, og det er jo da Grande Cosmetics sier at det skal gi full effekt.
Ikke bare hadde vippene blitt mye lengre, men volumet hadde også økt. OG det vokser vipper ut der jeg har hatt mellomrom, det hadde jeg ikke trodd!

Nedenfor kan du se bilde av resultatene.

Så alt i alt kan jeg ikke annet enn å si at JA, det virker!

Nå, i oktober, bruker jeg fortsatt vippeserum, men kun 2-3 ganger i uken for å holde det vedlike.

Flere grunner til å elske Grande:
Inneholder ikke parabener, sulfater, ftalater, og er dermatologisk testet.
Det er vegansk og ikke testet på dyr!

GÅ TIL PRODUKTET

GÅ TIL PRODUKTET

Anbefaler også alle å teste ut mascaraen fra Grande Cosmetics, kan nok si at det er den beste mascaraen jeg har prøvd! Ikke bare får man utrolig fine vipper av den, men den er faktisk bra for vippene og pleier og gir næring!

"Pleie og farge i ett! GrandeMASCARA fremmer øyeblikkelig vippelengden uten å ofre volum og pleier vippene ved hvert strøk. Formelen gir en enkel og byggbar påføring, vippene holder seg fleksible samt smidige, og fargen sitter godt. Produktet er også vannresistent, men likevel enkel å fjerne."

Sammen med primeren får man helt utrolig resultat!

Svovel i hudpleie?

SVOVEL I HUDPLEIE?

Svovel – løsningen på ulike hudproblemer

Elixir lanserer nå en ny, svært behandlende rens som egner seg for de som sliter med stadige akneutbrudd, seboreisk eksem, rødheter og generell fet hud. Svovel er hovedingrediensen – et effektivt virkestoff som er nøkkelen til flere ulike hudproblemer!

Ingrediensen svovel har vært på markedet i mange år, men på grunn av sin særegne lukt har ikke virkestoffet vært en favoritt. Vi ser allikevel at ingrediensen blir mer og mer brukt grunnet sine unike egenskaper som problemløser av fet, sensitiv og uren hud. Svovel har sammensatte egenskaper som virker keratolystisk og antibakterielt uten å tørke ut eller irritere huden. Svovel bryter ned keratin og reduserer tilstoppinger av porer, og er antibakterielt på aknebakterie og forebyggende mot nye utbrudd.

Studier viser at svovel gir betydelig forbedring på Rosacea, og seboreisk eksem og 50% bedring på acne.
Det er også blitt gjort studier på Perioral dermatitt og viser opp mot samme resultat som bruk av antibiotika.

En av de viktigste faktorene for å forbygge og behandle uren hud, er å regulere opphopninger av keratin og redusere talg. På den måten unngår man tilstoppinger og videre bakteriedannelser. Vi bruker derfor ofte flere ulike ingredienser som virker forebyggende og behandlende som BHA, AHA, retinol og azelainsyre.

BHA- og AHA-syrer eksfolierer, men virker ikke like antibakterielt som svovel. Retinol og A-vitaminsyre eksfolierer og er talgreduserende. Azelainsyre har noen av de samme egenskapene som svovel, men har en mildere keratolystisk virkning. Vi anbefaler derfor å bruke Sulfactil Cleanser i kombinasjon med et tilpasset hudprogram. Rensen skal kunne brukes daglig i en periode ved akneutbrudd eller et par ganger i uken.

Sulfactil Cleanser

Betaine (aminosyre som er fett- og vannoppløselig), 2 % salisylsyre og 2 % svovel.

Passer til:

Rosacea, akne, seboreisk og fet hud. Kan brukes spesielt i problemsoner som t-sonen, hårfestet, rygg, nakke og bryst. Gir en lett peeling, dreper demodex (sopp) og ugunstig bakterieflora.

Anbefalt bruk:

Dette er en spesialrens og brukes i kombinasjon med en mildere cleanser – enten daglig i en periode ved utbrudd, eller et par dager i uken. Fjern smuss og sminke med din daglige rens og vask deretter ansiktet med Sulfactil Cleanser.

 

 

Artikkel hentet fra www.elixircosmeceuticals.no

Bruk av svovel gir resultater

Elixir har et produkt til med svovel som kalles Sulfactil.
Elixirs Sulfactil inneholder mineralet svovel 10% og har vært brukt lenge mot hudproblemer i dermatologi.

En virkningsfull krem som behandler akne, rødhet, rosacea og seboreisk eksem. Produktet er basert på svovel og kan brukes lokalt på problemområder. Motvirker og demper både betennelser og inflammasjoner med svært god effekt.

Brukes hovedsakelig om kvelden. Et av de få produktene som alltid skal påføres direkte på huden etter rens. Smøres i tynt lag. Kan med fordel brukes lokalt på problemområder. Anbefales å bruke Niactil 4% over Sulfactil for å dempe den uttørrende effekten som svovel kan ha. Brukes 3-6 kvelder per uke.


Vanlige bivirkninger
Noen kan være sensitive til svovel i begynnelsen og bør begynne å bruke det gradvis 2-3 x uken. De kan oppleve svie med tørrhet, kløe og rødhet.

De som har allergi mot svovel må ikke bruke Sulfactil!

Brukes i kombinasjon med andre produkter mot:
Rosacea – Gentle Cleanser, Acticlear, Niactil 4% og Elixir Normalizer.

Acne– Niactil Cleanser, Acticlear, Anti-Acne Pads og Acne Clearing Cleanser.

Seboreisk eksem– Acne Clearing Cleanser, Anti-Acne Pads og Niactil 4%.

Perioral dermatitt– Niactil Cleanser, Niactil 4% og Hydractil Lite Cream.

Velg riktig rens

Dette innlegget omtaler produkter fra Elixir Cosmeceuticals

Velg riktig rens til din hud. 

Huden endres ikke bare i puberteten og ved aldring, men også gjennom de ulike årstidene. Vi sliter ofte med tørrere hud i vinterhalvåret og fetere hud på sommeren.

På vinterstid synker temperaturen, og luftfuktigheten blir lavere både inne og ute. Tørt inneklima stripper overhuden for essensielle fettstoffer og den evner i mindre grad å holde på fuktighet. Dette fører til at huden føles stram og tørr. 

Sommer og sol er for de fleste en bedre årstid på alle måter – for både hud, hår og negler. Høyere luftfuktighet og mindre fyring gir et bedre klima. Men huden din trenger produkter tilpasset sommerhalvåret også.

Hudrutiner og årstider
Har du gått gjennom vinteren med tørrheter, kan du nå oppleve endring som blankere T-sone og mer talgrik hud. Det er ofte små grep som skal til for å få huden i balanse igjen – det kan blant annet være lurt å skifte til en rens med mer aktive virkestoffer.

Rens for kombinasjonshud
Acticlear Foam Cleanser er den mest aktive Elixir-rensen. Den inneholder 3% mandelsyre og 5% PHA-syre som eksfolierer og fjerner overflødig talg, opphopninger og døde hudceller på en skånsom måte.

Rens for normal til kombinasjonshud
Niactil Cleanser er en litt mildere rens som fjerner smuss og sminke på en mild, men effektiv måte med lav konsentrasjon av glykolsyrer og salisylsyre.

Rens for sensitiv til tørr hud
Hydractil Cleanser er en gel og den mildeste blant våre renseprodukter. Den fjerner smuss, døde hudceller og overflødig fettstoffer på en skånsom måte. Kan også brukes til å fjerne øyensminke.

Det anbefales for de med kombinasjonshud til tørr, sensitiv hud å alternere Acticlear Foam Cleanser med en mildere rens. Hydractil Cleanser eller Niactil Cleanser kan brukes på dagen og Acticlear Foam Cleanser, som er mer rengjørende og eksfolierende, brukes da fortrinnsvis på kvelden.

 

6 Gode grunner til å bruke Niactil 4%

6 gode grunner for å bruke Niactil 4%

Niactil er en favoritt blant forbrukerne våre – og ikke uten grunn. Den inneholder Niacinamide (B3) i konsentrasjonen 4 % som gir en jevnere hudtone, beskytter mot skader og fremmer hudforbedring. Gelen kan brukes av alle – i alle aldre.

 

1. Øker hudens immunforsvar

Langerhans-cellene i huden vår er ansvarlige for beskyttelse og reparasjon. Disse cellene blir skadet ved soleksponering og solforbrenninger. Niacinamide beskytter mot slike skader, og har en betennelsesdempende effekt. Husk å bruke Niacinamide i kombinasjon med solfaktor.

2. Bedrer fuktighetsbalansen

En sunn hud har en velfungerende lipidbarriere. Niacinamide hjelper huden å holde på fuktighet, og gjør den smidigere og mykere. Virkestoffet beskytter mot miljøskader og øker produksjonen av ceramider som er en viktig komponent i lipidbarrieren. Niactil 4% passer derfor godt til atopisk og tørr hud.

3. Demper rødhet og gir jevnere hudtone

Daglig bruk av Niacinamide over tid styrker hudbarrieren. Virkestoffet demper rødhet og gir en glattere og jevnere hudtone. Anbefales til Rosacea og sensitiv hud.

Med en sunn lipidbarriere blir hudens naturlige evne til å beskytte seg mot ytre skader forbedret.

SE ALLE PRODUKTER FRA ELIXIR HER

Kilde: Elixir Cosmeceuticals

SE ALLE PRODUKTER FRA ELIXIR HER

4. Regulerer talgproduksjonen

Du vil få en bedre balanse i den naturlige talgproduksjonen dersom du klarer å bevare hudens naturlige fuktighet. Sliter du med opphopninger av talg har Niacinamide en talgregulerende effekt. Niactil 4% egner seg som krem til ungdomshud og som serum til en voksen og mer talgrik hud. Den er også perfekt som daglig fuktighetskrem for menn.

5. Minimerer fine linjer og rynker

Niactil 4% har god effekt mot fine linjer og rynker. Niacinamide øker kollagensyntesen som bedrer fuktighet og spenst. Virkningen gjør at reseptorene i cellene opptrer yngre. Virkestoffet bidrar til bedre syntese og økt produksjon av både kollagen og elastin.

6. Reduserer hyperpigmentering

Pigmentet fra melanocyttene fremmes ved sollys og gir huden brunfarge. For mye soleksponering vil over tid føre til en dysfunksjonell aktivitet av fargestoffer, og du kan fort ende opp med flekkete, ujevn pigmentering i stedet for en gyllen og jevn farge. Niacinamide bremser overføringen av fargestoffet melanin til hudoverflaten. Niactil 4% er gunstig mot melasma og postinflammatorisk pigmentering. Alle hudprogram mot pigmentering bør inneholde virkestoffet Niacinamide.

 

SE ALLE PRODUKTER FRA ELIXIR HER

Hello PRIORI - Goodbye Elizabeth Arden PRO

Hello Priori 🖤 Goodbye Elizabeth Arden PRO ❤️

Liker du Elizabeth Arden PRO kommer du til å ELSKE PRIORI!

Fra juli 2019 vil ikke Elizabeth Arden PRO lenger bli solgt i Norge. (Vi selger så lenge vi har produkter på lager - Se EAP utvalget vårt her)

MEN ingen fare, for det er forskeren Joe Lewis som grunnla Elizabeth Arden PRO som har skapt ingrediensteknikkene og de spesifikke kompleksene i nye PRIORI! Han har tatt serien til et nytt nivå. Basen er fremdeles syrer og retinol, men sortimentet inneholder i tillegg en serie med 99% naturlige ingredienser.

De fleste produktene gjenkjennes – Barrier Repair Complex, Recovery Serum, Brightening Serum, Skin Renewal Creme, Moisturizing Creme etc.
PRIORI kommer til å gi de samme gode resultatene om ikke enda bedre!

🖤 SE ALLE PRODUKTER FRA PRIORI HER 🖤

PRIORI ble grunnlagt i 2003 og relansert høsten 2018 i Norge med oppdaterte formuleringer, ny layout, smartere forpakninger og med stor satsning!
Hyllene våres fylles på med denne resultatorienterte cosmeceutical-serien fremover, men vi har fortsatt noe Elizabeth Arden PRO på lager så vær kjapp hvis du vil sikre deg dine favoritter!

Les videre hvis du vil bli bedre kjent med PRIORI.

WE ARE ADAPTIVE SKINCARE

Hver og en av oss er skapt forskjellig, med ulik hudtype helt ned på cellenivå. Unike som snøkrystaller. Det er derfor den nye generasjon PRIORI hudpleieprodukter er nøye formulert ved hjelp av den nyeste teknologi for å kunne gjenkjenne hudens identitet og tilføre eksakt det du trenger … akkurat når du trenger det.

PRIORIs intelligente hudpleie forstår hudens kompliserte kommunikasjonssystem, og kommuniserer tilbake hvilke behov huden din har her og nå. PRIORIs produkter er formulert slik at den kan lese spesifikke behov for etterfylling av f.eks. fukt, næring, beskyttelse osv. PRIORI bruker svært avansert bioteknologi i sine formler for å møte dine unike behov, slik at du får det beste resultatet og den mest ideelle huden.

Det er dette vi kaller tilpasningsdyktig hudpleie for nettopp deg og dine behov!

 

PRIORI Skincare – TTC: Triple Turmeric Complex

Det første naturlige rene, adaptive hudpleiemerket!

Priori har som mål og alltid bruke ingredienser av høyeste kvalitet som gir best mulig resultat for alle som bruker våre produkter.

Vår erfaring med bioteknologi har gjort det mulig å pushe naturens grenser og produsere en “ren” serie hudpleieprodukter med en formula som er 99% naturlig.

Med andre ord, Teknologi møter Naturen. 

Alle Prioris TTC-produkter består av et eksklusivt, høyeffektivt og naturlig kompleks av 3 sorter fargeløs gurkemeie, grønn te, druekjerner og lakris som gir en kraftfull multifunksjonell adaptiv effekt;

tilfører antioksidanter, virker lysnende og antiinflammatorisk.

 

Er du fortsatt usikker på om PRIORI er den rette serien for deg? Er du nysgjerrig på serien?
Vi hører gjerne fra deg, du kan kontakte oss her.

Spis deg til en sunn og frisk hud

Av: Hudtereapeut Jorun Landsvik

VET DU AT DET INNVENDIGE MILJØET VÅRT VISES PÅ HUDEN?

Mer uren hud?
Tørrere?
Pigmentflekker og ujevn hudfarve?
Grovere hud med flassing?
Mer rynker og linjer?

Dårlig kosthold, sykdom og stress setter sitt preg på huden vår. De daglige valgene vi tar når vi skal spise påvirker hele kroppen vår, også huden. 

 

 

HVA DU SPISER – VISES PÅ UTSIDEN

I motsetning til hva vi hører, og hva mange konvensjonelle leger og hudleger tror, spiller maten vi spiser en stor rolle I hvordan huden din fungerer. Akne, rosacea, psoriasis, tørr hud og rynker og grad av hudaldring, er sterkt påvirket av kostholdet ditt. Å spise riktig mat er en svært god strategi om du ønsker å ha en sunn velfungerende hud.

 

 

JAKTEN PÅ ÅRSAKEN

Min interesse for sammenhengen mellom hud og kosthold startet for 25 år siden da jeg som 30-åring fremdeles hadde alvorlig akne. På det tidspunktet var det “opplest og vedtatt” at det vi spiste ikke hadde noen sammenheng med hudproblemer. Men min svært dårlige hud hadde fram til da, ikke respondert på noen typer behandling. Ingen av rådene eller behandlingene jeg fikk av hudterapeuter eller hudleger hjalp noe særlig. Jeg bestemte meg for å finne ut av det selv og tok fatt på hudterapi utdannelsen.

Jeg fordypet meg I hvordan dette store organet fungerer, samt kosmetisk kjemi. Denne kunnskapen førte sakte men sikkert meg inn på rett spor ,og jeg lærte etterhvert hva jeg skulle behandle huden min med for å normalisere den.

Jeg “slukte” forskingsstudier til frokost og hadde lange spennende samtaler med både norske og utenlanske leger, naturterapeuter, immunologer og forskere. For å gjøre en lang historie svært kort endte jeg opp I tarmen. Ja, riktig TARMEN!

 

FUNGERER IKKE TARMEN – FUNGERER IKKE HUDEN

Og hva har nå tarmen vår å si for utvikling av kviser ( og andre hudproblemer for den saks skyld) Jo, den har alt å si. Fungerer ikke tarmen, fungerer ikke huden.

Jeg ble kjent med begrepet Lekk tarm-syndrom (leaky gut syndrome) Dette er en tilstand I tarmen som fører til unormalt store avstander mellom cellene i tarmveggen som igjen tillater opptak av giftige stoffer i blodet.  Under sunnere omstendigheter, ville disse stoffene blitt frastøtt og eliminert. Tarmen blir lekk i den forstand at bakterier, sopp, parasitter og deres giftstoffer, ufordøyd protein, fett og avfall som normalt ikke skal finnes I blodet, passerer gjennom og når blodstrømmen. En amerikansk immunolog og forsker jeg ble godt kjent med under min søken etter kunnskap sa “ husk Jorun, blodet er hudens bakside” Den setningen har forfulgt meg siden.

 
 

BLODET ER HUDENS BAKSIDE

Kroppen vår har fantastiske mekanismer for å rydde opp I slike ubalanser og her får de hvite blodcellene våre mye arbeid med å rense blodet vårt. De frakter “avfallstoffene” til leveren for eliminasjon. Men når det stadig kommer nytt “avfall” inn, vil leveren bli overarbeidet og sende avfalle ut igjen I blodet, altså hudens bakside. Hvor ender det da, mon tro? Hmmm jo, huden er et stort rense organ og kroppen synes at dette er en ypperlig god deponerinsplass for avfall. Hurra - kviser, psoriasis og eksem og tørr hud og linjer, er et faktum.

Det må sies at forklaringen over er svært forenklet. Det er mange mekanismer og prosesser som er utelatt, men omtrent slik foregår det. Kroppen vår er verdens mest avanserte maskineri og tarmen vår er organet som skal sørge for at den får alle byggestoffer som er nødvendig for å holde maskineriet I gang. Fungerer ikke den optimalt vil ikke kroppen fungere optimalt. Kroppen trenger fuel (næring), vitaminer, mineraler, aminosyrer, fettstoffer osv, for å fungere. Og da sier det seg selv at det vi putter I munnen er viktig. RIKTIG MAT ER VIKTIG! Putter du diesel på en bensin motor………da streiker motoren. Den må renses og gies riktig fuel for å fungere. På samme måte er det med kroppen vår.

 

FÅ EN SUNN OG STRÅLENDE HUD

Hva kan du selv gjøre får å få en sunn og velfungerende hud. Hva kan du gjøre for å “rense “ hudens bakside ( blodet) ? Jeg har 22 års klinisk erfaring med å hjelpe kundene mine til å oppnå en strålende sunn og velfungerende hud. Og selv om jeg liker å se på “hudens bakside” I mikroskop for å få bekreftet det jeg ser på huden, vet jeg stort sett hva jeg vil finne der og kan gi generelle råd som vil fungere bra for de fleste av oss.

Jeg skal komme tilbake til Lekk tarm syndrom og gi en mer utfyllende forklaring på det I en senere artikkel. Har du hudproblemer som alvorlig acne, psoriasis, alvorlig eksem bør du ta kontakt med lege eller en dyktig lekk tarm terapeut for å få en individuell behandling.

 

Det er 4 tiltak som er viktig når du skal sørge for at huden blir sunn og frisk.

 

1.      Sørge for at tarmslimhinner/tarmfloraen er optimal.

2.      Sørge for at leveren fungerer optimalt

3.      Redusere/eliminere mat som “stresser/belaster” kroppen

4.      Gi kroppen riktige byggestener (ernæring)

 Gjennomfører du disse 4 punktene over en periode på 1-3 måneder har du gitt kroppen din en skikkelig detox og kickstartet hele systemet. Ikke bare er huden blitt sunnere og finere men du må regne med bivirkninger I form av, mer energi, bedre vektkontroll, mindre “hjernetåke” bedre treningskapasitet og bedre immunsystem osv.

 

Ok, det er mange veier til Rome, sies det. Men under ser du mine anbefalinger for å gjennomføre de 4 punktene. Jeg er veldig glad I naturlige tilskudd som kroppen kjenner igjen som mat og har brukt tilskuddene jeg anbefaler I klinisk praksis I mange år med stort hell.

 

1.      Sørge for at tarmslimhinner/tarmfloraen er optimal.

Tarmrens er et begrep som mange kjenner til og det finnes et stort utvalg av produkter som har til hensikt å tømme tarmen. Mitt valg av “tarmrens” er et asiatisk produkt som heter SuperS. Det er ikke et tradisjonelt tarmrensprodukt som gjør at du løper på toalettet I tide og utide. Super S er et fermentert produkt, basert på aldret hvitløk og 18 stammer av humane melkesyre bakterier. Etter fermenteringsprosessen er sluttproduktet full av organiske syrer, samt alle hvitløkens egenskaper ganger tusen. En SuperS kur varer I 16 dager ( 4 flasker) og taes morgen og kveld (5 ml. ) SuperS sørger for at alt som er “boret” inn I tarmslimhinnen renses bort og sørger for optimalt opptak av næringstoffer.

Du finner produktet her: Super S Fermentet drink

 

I tillegg anbefaler jeg ProB Activator, som også er et asiatisk fermentert pre/probiotisk produkt. Organiske dyrkede grønnsaker/frukter/urter er fermentert med 18 stammer av humane melkesyre bakterier I mange år. Etter fermenteringsprosessen er sluttproduktet full av organiske syrer som fungerer som mat for vår egen gode tarmflora som øker I antall. Dette fører til at de dårlige tarmbakteriene kommer ned I et sunt og akseptabelt nivå. I tillegg inneholder ProB Activator ulike ensymer som hjelper til å bryte ned maten vår I bestandeler som kroppen kan bruke. Samt litt aminosyrer og vitaminer og mineraler. Dosering: 1 kapsel før mat 3 ganger pr. Dag.  3 pk holder til en måneds forbruk)

Du finner produkter her: ProB Activator

 

 2.      Sørge for at leveren fungerer optimalt

 Selv om ensymene I ProB Activator vil styrke leveravgiftningskapasiteten, anbefaler jeg  urter for å støtte leveren. Ved å styrke leveravgiftnings kapasiteten, elimineres uønskede stoffer hurtigere og det merkes på huden. 

Du finner mer info om gode lever rense produkter her: Lever rens

3.      Redusere/eliminere mat som “stresser” kroppen

 Dette kan være vanskelig å finne ut av. Mange av oss har fått ulike matintoleranser som følge av lekk tarm syndrom eller andre typer imunrespons på mat som bør fjernes for en periode. Vi bruker en anerkjent test for å identifisere hva hver enkelt reagerer på.  Og har du alvorlige plager kan det være en stor fordel å vite eksakt hva kroppen din reagerer på. Men når det er sagt, handler denne artikkelen om å optimalisere hudens bakside for å få en sunn og strålende utside. Da må vi tenke rensing og invendig miljø. Mat som bør begenses/utelates under I en renseperiode er følgende:

 

 • Melk og melkeprodukter
 • Sukker/søtt/frukt
 • Ris/mais/hvitt mel
 • Gjær
 • Svinekjøtt
 • Alkohol

 

 Kosten din bør bestå av:

 • Ren kjøtt og fisk
 • Grønnsaker
 • Fettstoffer ( gode oljer, coocosa, meierismør går også da det innholder lite melkeproteiner.
 • Egg
 • Nøtter
 • Bær
 • Grove kornprodukter  I form av knekkebrød o.l(har du mistanke om gluten intoleranse, bør du holde deg borte fra glutenholdig mel, som hvete, rug, bygg og spelt.)
 • Vann

 

PLANLEGGING ER NØKKELEN

Min erfaring er at det er vanskelig å gjennomføre en diett eller forandre kostholdet uten planlegging. Bruk tid og planlegg hva du skal spise til frokost, lunch, middag og kvelds. Planlegg hva du skal spise innimellom når kroppen “skriker” etter mat. Har kostholdet ditt bestått av mye sukker, frukt og raske karbohydrater, vil kroppen din gi deg en skikkelig tøff periode (7-10 dager) før sukkersuget gir seg. ( sopp, parasitter og bakterier nærer seg på sukker og søtt, og vil rope høyt etter mer for å overleve) Da er det lurt å ha en “overlevelses –strategi. Jeg har ferdig skrelte gulerøtter, kålrabi, stangseleri I en skål med vann I kjøleskapet. Når jeg kunne drept for et glass cola eller en sjokoladebit, tar jeg meg en grønnsak stang og et glass vann og vips er anfallet over. Ikke like godt og sexy som en bit sjokolade, men jeg har kontroll. (lurt å ha alt klart, du begynner ikke å skrelle gulerøtter når du egentlig vil ha sjokolade, for å si det sånn.) Bland havrefløte og urter/hvitløk og ha litt av det I bunnen på et vannglass, putt grønnsaks-stengene oppi og vips så har du snakcs med dipp. Utrolig godt.

 

Ok………planlegging altså, det er nøkkelen for å seire. Det kan se omtrent slik ut:

 

Frokost: Omelett med paprika og løk, litt salat og gjerne et knekkebrød. Drikke: Vann/kaffe/te

Lunch: Salat med egg eller kalkun/kylling. God dressing med olje/balsamico/salt/pepper. Drikke: Vann/kaffe/te

Middag: Fisk/kjøtt/grønnsaker med soyayougurt naturell blandet med urter/løk/hvitløk

Kvelds: Wok med grønnsaker/kjøtt eller fisk. Masse urter og litt salt og pepper. ( her kan du lage mye og fryse ned I porsjonspakker og ta med på jobb eller spise som middag når du av en eller annen grunn ønsker det lettvint ;)

 

Gjør du dette den første måneden, vil tarmen din ha det godt, leveren din være lykkelig og huden din vil begynne å vise tegn på sunnhet. En hudsyklus tar ca 4-6 uker og trenger såpass tid til for å respondere. Nå kan du velge om du vil fortsette en måned til på samme diett. ( mange av dere begynner nå å merke så masse deilige forandringer både på hud og kropp, psyke og energinivå at motivasjonen for en måned til er voksende hos de fleste.) Om du synes det er tøft og vanskelig og ønsker å innføre flere matvarer, kan du gjerne, nå etter en måned, spise en frukt for dagen. Og lage deg noe godt som du søtet med stevia gold (sukrin kombinert med stevia. Dette har eliminert bismaken av både stevia og sukrin) Fortsett med ProB Activator og lever rens. På dette stadiet kan du innføre kosttilskudd. Nå har du opptak og tarmfloraen er normal, slik at du ikke bare forer de dårlige bakteriene med tilskuddene, men kroppen din kan nyttegjøre seg av det du gir den. Da er vi kommet til neste punkt:

 

4. Gi kroppen riktige byggestener (ernæring)

Vi liker å tro at kroppen vår får alt den trenger fra maten vi spiser. Men med det kostholdet de fleste av oss har, trenger vi nok litt tilskudd for å være I balanse. Jeg skal ikke komme inn på hvordan maten vår blir produsert/håndtert og hvordan dette påvirker næringsammensettningen, det ville bli for omfattende, men vi kan slå fast at maten vår er mer næringsfattig nå enn tidligere. En kropp som er I ubalanse trenger litt ekstra hjelp, og når det gjelder huden er den det organet som blir forsynt sist, så er det mangler, får huden ingen ting. Tilskuddene jeg anbefaler nedenfor er valgt med hensyn til huden, de vil selvfølgelig ha effekt på resten av kroppen også, men grunnen til valgene er hud-relaterte.

 

Omega-3 – Med mindre du spiser fet fisk 4 ganger I uken bør du ta et godt Omega-3 produkt. (her finnes det mye dårlige produkter på markedet. Få hjelp I en helsekostbutikk med fagekspertise) Det er ratioen mellom omega 6 og Omega 3 som er viktig. De aller fleste av oss har for lavt Omega 3 inntak. Riktig forhold mellom disse to oljene fører til at kroppen lager mindre betennelsesfremmende stoffer og produserer med betennelsesdempende stoffer. Viktig ved acne, rocasea, eksemer, tørr hud og for å forebygge hudaldring.

Du finner gode Omega 3 produkter her: Omega 3 produkter

 

C-vitamin – Kroppen vår kan ikke lage eller lagre dette vitaminet og vi trenger jevnlig tilførsel. Halveringstiden for C-vitamin er ca 2 timer og kroppen tar det den har behov for og resten forsvinner med urinen. Å ta gram doser med c-vitamin 1 gang for dagen er bare bortkastet, med mindre du er syk.Ta heller mindre doser og ta hver andre eller tredje time. Da har kroppen jevn tilførsel. Svært viktig for dannelse av kollagen og elastin. Får du lett blåmerker kan det være et tegn på vit-C mangel. (åreveggene til kapilærene er skjøre og sprekker lett)

 

 

B-vitamin complex – For at alle cellene våre, inkludert hudceller skal kunne produsere energi, må det være tilgjengelig B-vitaminer. De ulike B-vitaminene har ulike funksjoner, men de jobber sammen så jeg anbefaler alltid et godt B-vit-komplex. Et b-vitamin er Biotin, som fungerer som en viktig kofaktor for enzymer som regulerer fettsyremetabolisme. Riktig fettproduksjon er kritisk for helsen til huden, siden hudceller er raskt skiftes ut og er stadig i kontakt med det ytre miljø, og fettsyrer i huden beskytter cellene mot skade og vanntap. B-vitaminene er også super antistress – behandling.

Du finner C og B vitaminer her: Vitaminer

 

Har du acne, eksemer, dårlig gro hud, tørre flekker på kinnene, hjernetåke, smaks og lukteforstyrrelser, dårlig innlæringskapasitet,  mangler du sannsyligvis sink. Helsekostbutikkene har en sink test som du kan teste ut om du mangler sink: Zinktally

Du finner et godt sink produkt her: Zink

 

 

Er du plaget med kramper, indre uro, hjertebank, rastløse ben mangler du sannsynligvis magnesium. Her er et godt og lettopptakelig magnesium produkt:

Du finner magnesium produktere her: Magnesium

Er du plaget med tørr hud, eksem, flass anbefales Amino-Ceramider: Aminoceramider

 

 

 

 

Etter tre måneder på overnevnte regime har du gitt kroppen din en skikkelig rens og service. Balanse er gjennopprettet for de fleste, og kroppen og huden fungerer slik den skal. Når du gjeninnfører mat, bør du gjøre det med en ting av gangen. Feks melk, drikk deg et glass melk eller spis en yougurt og kjenn etter. Ingen reaksjon I løpet av de tre neste dagene? Da er det fritt fram. Så prøver du neste matvare.

 

IKKE GLEM Å GI HUDEN DIN DAGLIG PLEIE

Et godt daglig hudpleie regime er også viktig for å oppnå strålende sunn hud. Å rense og pleie huden morgen og kveld, med produkter som er tilpasset din hud tilstand, støtter normaliseringen av huden. Å sørge for en velfungerende hudbarriere, slik at huden ikke prøver å beskytte seg selv ved å lage flere lag med hudceller på hudoverflaten eller øke talgproduksjonen er viktig. 

 

 

Nyt livet og lykke til om du ønsker å rense hudens bakside for å få en strålende sunn og frisk utside

Jorun Landsvik

Hudterapeut

www.beautyheaven.no